גישורים

הליך גישור לפני גירושין

כדאי לטפל בדברים באופן ענייני

אם את או אתה פה, סימן שפרידה עומדת על הפרק.

אפשר להתחבא מהמציאות ואפשר לטפל בדברים באופן מעשי.

הגישור – חוסך כסף !

עלויות ניהול תיק גירושין בבית המשפט גבוהות מאוד ויכולות להגיע לעשרות אלפי שקלים. בנוסף, ניהול הליך משפטי גוזל זמן רב וכרוך במאמץ נפשי.

לעיתים מדובר בנזק מצטבר של עשרות ימי עבודה והנזק הישיר והעקיף נצבר כל עוד ההליך המשפטי מתנהל.

הגישור – חוסך זמן !

הליך משפטי עלול להימשך שנים.

תיק גירושין ממוצע המתנהל בבית המשפט אורך כשלוש שנים!

הליך גישור לעומת זאת, נמשך כשלושה עד ארבעה חודשים.

הגישור – חוסך עגמת נפש !

הליך הגישור דיסקרטי וחסוי. בית המשפט מקבל הסכם חתום ובדרך כלל אינו מתערב בהחלטות שקיבלו הצדדים.

במילים אחרות, תוכלו להגיע להסכם שיהיה מקובל על שניכם.

גישור או בית משפט ? 

גישור

בית משפט

3 חודשים !

זמנים

3 שנים [בממוצע]

עלויות זניחות, גישור זול יותר מהאגרות שמשלמים בהליך משפטי.

עלויות

עלויות יקרות [הוצאות משפטיות עלולות להגיע לעשרות ואף למאות אלפי שקלים]

אתם תקבלו את כל ההחלטות לגבי הילדים שלכם והרכוש שלכם ובסוף תהליך הגישור רק תאשרו את ההסכם בבית המשפט.

עוגמת נפש

בית משפט ימנה עובדים סוציאליים שיגיעו לביתכם, ינסו להכיר אתכם ואת הילדים שלכם, יכתבו דוחות ויקבלו החלטות במקומכם.

האם יש סכנה בהליך הגישור ?

אין שום סכנה בהליך הגישור מכיוון שההליך חסוי על פי חוק.

לפני שמתחילים בגישור חותמים על מסמך משפטי שמבטיח את החיסיון והסודיות של ההליך. כלומר, אם הגישור נכשל [וזה נדיר אצלי] לא נגרם שום נזק מפני שכל המידע נשאר בחדר הגישור.

אתם עדיין יכולים לרוץ לבית המשפט ולהגיש תביעה.

?

מגשר גבר או מגשרת אישה ?

רבים חושבים שבחירה במגשרת, תהא לטובת האישה, ואם ייבחר מגשר, הוא יהיה לטובת הגבר.

ברבות השנים, נתקלתי בנימוקים שונים לעצם בחירת המגשר או המגשרת. למשל כאשר מדובר באישה שעדיין מְקַנְּאָה לבעלה וחושבת שהוא אדם מושך ומקסים, היא מוצאת את עצמה דואגת כאשר מדובר במגשרת ומעדיפה מגשר.

לעיתים גבר, בייחוד עם הוא אדם שתלטן ודעתן, יעדיף מגשרת מתוך מחשבה שבגלל שהיא אישה, הוא יצליח “לסובב אותה” כדי להגיע לתוצאות שהוא רוצה.

כבר נתקלתי בנשים שנבהלו כשהבעל שאל אותי בפגישת ההיכרות איזו קבוצת כדורגל אני אוהד מתוך מחשבה שבשבתות אנחנו נשב יחד ביציע, נפצח גרעינים ונקלל יחד את אימו וסבתו של השופט.

כמובן שכמגשר בעל ניסיון אני משיב בקור רוח שדמיון לחוד ומציאות לחוד. אין אף מחקר שמגבה את התפיסה שמין המגשר משפיע על תוצאות הגישור.

אז בני זוג יקרים תשקיעו פחות מאמץ בבירור מינו של המגשר ונסו להבין כמה ניסיון יש לו. תעשו “שופינג” ומצאו בעל מקצוע איכותי, כזה ששני בני הזוג ירגישו בנוח עמו או עמה.  

שלום, אני חיים פאשי לוין

יש לי ניסיון של 20 שנה בתחום הגישור המשפחתי.

עבדתי עם זוגות מכל רבדי האוכלוסייה: עשירים, בעלי חובות, עם ילד אחד, עם שלושה ילדים וגם בלי ילדים בכלל. עבדתי עם זוגות שהגיעו אליי בכל מיני שלבים של פרידה.

חלקם הגיעו לפני הפיצוץ הגדול והם עדיין גרים יחד ואפילו ישנים באותה מיטה. חלקם הגיעו אליי לאחר הפיצוץ והם כבר לא מסוגלים לראות אחד את השני. בחלק מהגישורים שהגיעו אליי היו בני זוג שכבר הספיקו לעבור כמה קרבות בבית המשפט והוציאו כספים רבים. היה צורך לטפל בפציעות ולהגיש “עזרה ראשונה” לפני שהתחלנו לדבר על שלום.

תודות לניסיון שלי, אני יודע שאין מצב שאי אפשר לצאת ממנו. הכל שאלה של רצון, השקעה ואכפתיות. זכרו, אם רק תרצו, תמיד אפשר להצליח בגישור. בשביל זה אני פה.

אתם מוזמנים לפנות אליי בכל שאלה, בטלפון  052-4499399

איך אני יודע שגישור זה הדבר הנכון עבורי ?

אם אתם כבני זוג, לא מצליחים להגיע להסכם בכוחות עצמכם, זו לא אשמתכם.

רוב הזוגות לא מצליחים להגיע להסכם בכוחות עצמם כי לכל אחד מהם יש אינטרס שונה לחלוטין לגבי הכסף, הרכוש, הילדים וכן הלאה.

בדיוק כאן נכנס לתמונה הליך הגישור. בגישור אנו יוצאים מנקודת הנחה שכל אחד רוצה משהו אחר. לבני הזוג יש הרבה אינטרסים משותפים שהם לא תמיד רואים בהתחלה. בסופו של דבר, אלו אותם אינטרסים שעוזרים להם להגיע להסכם.

גישור לצורך גירושין הוא לא שיעור בכלכלה ולא “תורת המשחקים”. נסו לחשוב על זה.

האם התחתנתם כתוצאה מהליך מתמטי או כתוצאה מרעיון של תורת המשחקים? בדרך כלל, אף אחד לא מתחתן או מתגרש בגלל נתון כלכלי זה או אחר.

ככלל, גישור אינו הליך מתמטי והוא גם אינו הליך כלכלי. גישור וההתרחשות שבתוך הגישור אינם יכולים להיות מנוסחים בדיסציפלינה מוכרת אחת.

למעשה, גישור לצורך גירושין מכיל את כל טווח החוויה האנושית ואת כל הצרכים האנושיים והמהות האנושית הטבעית. בעיקר כשמדובר על גישור בין בני זוג שיש להם ילדים משותפים.

חשוב לזכור! המגשר אינו מחליט אף החלטה מחייבת. המגשר רק עוזר לבני הזוג להגיע להחלטות.

?

אופציה נוספת – הסכם שלום בית

יעוץ זוגי מהווה אחת התחנות שבני זוג עוברים בה בדרך לגירושין.

הרבה זוגות לא יודעים שיש עוד תחנה אחרי יעוץ זוגי, לפני שמגיעים לתחנה הסופית שהיא הגירושין. מדובר בתחנה בשם: "הסכם שלום בית".

כאשר הזוגיות נמצאת במשבר, פעמים רבות הסיבה לכך היא חוסר בהירות של חלוקת התפקידים בין בני הזוג בבית והעדר תיאום ציפיות ביניהם לגבי התרומה שלהם לילדים, למשק הבית, ולמאמץ הכלכלי הכרוך בכך.

מדובר בדברים שניתן להסדיר אותם ב"הסכם שלום בית" שבו יובהר תפקידו של כל בן זוג.

הסכם שלום בית ניתן ואף רצוי לאשר בבית משפט.

ב"הסכם שלום בית" ניתן להסכים לא רק על חלוקת תפקידים ואחריות, אלא גם על התחייבות להמשך הליך "יעוץ זוגי" או "יעוץ משפחתי" או כל מנגנון אחר שיעזור לבני הזוג לשמור על שלמות המשפחה כגון חופשות משותפות.

ברוב המקרים מצרפים ל"הסכם שלום בית" גם הסכם גירושין מסודר. המטרה היא להבטיח שככל שהסכם שלום הבית מתמוטט, שבני הזוג לא יכנסו למערבולת של תביעות ומלחמה, אלא יעברו באופן מסודר לשלב הגירושין, על כל הנובע מכך.

כמובן, שככל שהסכם שלום הבית מצליח, הסכם הגירושין נשכח ולעולם לא נכנס לתוקף.

הסכם שלום בית טוב, שבני הזוג חותמים עליו ומאשרים אותו בבית המשפט, ולאחר מכן גם מקפידים לכבד אותו, מהווה כלי יעיל למניעת גירושין.

איך את או אתה מבטיחים להשיג את המקסימום מהליך הגישור ? 

כאשר נכנסים להליך הגישור, עליכם לדעת מן הרגע הראשון שבלב הליך הגישור יש משא ומתן. צריך להתמקח מה נותנים ומה מקבלים.

השאלה היא כמובן, איך עושים זאת בצורה הטובה ביותר וכיצד מקבלים את המרב ונותנים את המינימום. מדובר באומנות שחלק מהאנשים נולדים עמה, אבל היא בהחלט גם נרכשת. אודות הכלים והשיטות לעשות זאת, אפשר ללמוד חיים שלמים.

3 דברים שכדאי לדעת על הליך גישור 

בתחילת הפגישה היחידנית, אני מודיע לבן הזוג שכל הנאמר במסגרת הפגישה היחידנית נשאר חסוי וסודי מבן הזוג השני.

אחת המטרות של הפגישה היחידנית היא לאפשר לבן הזוג “ללכלך” על בן הזוג השני כאוות נפשו [ואתם תופתעו לגלות כמה לכלוך יש….] וכך לפרוק הרבה מטענים שליליים אשר אם היו נפרקים בנוכחות בן הזוג, היה קורה אסון.

לפגישה היחידנית יש מטרה חשובה נוספת והיא לעשות “סדר וניקיון” באג’נדה של בן הזוג. למשל אם אחד מבני הזוג רוצה “לנקום בבן הזוג השני”, אני מבהיר לו שקשה לתרגם את הרצון ב”נקמה” למשהו שיהיה משפטי ומעשי. רצון לנקום לא יכול להיות מוסדר בפרק “הנקמה” בהסכם הגירושין שמוגש לאישור בית המשפט. לכן, חשוב שכל אחד מבני הזוג יעשה מאמץ ויגדיר מה רצונו כך ששני בני הזוג ירגישו שקיבלו פיצוי הולם במסגרת האפשרויות הגלומות בהסכם.

כלומר, הפגישה היחידנית היא המקום לפרוק רגשות ובמקביל לבדוק כיצד לסדר באופן הגיוני את הדרישות של בני הזוג כדי לקדם את המשא ומתן להסכם. 

הליך השיקוף מאפשר להעביר מסרים בצורה מרוככת מבן זוג אחד לשני.

כל אחד מבני הזוג מתבקש להעלות את הטענות המרכזיות שלו, כמו גם את הרצונות שלו והמגשר “מתרגם” את המסר ומעביר אותו בצורה נעימה לצד השני.

הליך השיקוף, מעבר לתחושת ההקשבה שהוא נותן, תורם רבות להפחתת העויינות באמצעות הזדהות וסימפטיה ועוזר כמנגנון למיקוד נקודות מרכזיות להמשך ההליך.

השיקוף מהווה כלי ליצירת הקשבה בין בני הזוג. כשבני הזוג יושבים סביב שולחן הגישור הם נתונים בסערת רגשות ולכן אינם מקשיבים אחד לשני.

יחד עם זאת, הם מקשיבים למגשר, מדוע? מפני שהמגשר הוא אדם שלישי שכלפיו אין להם מטענים ולכן הם יכולים להקשיב לו, וגם להבין מה הוא אומר.

פרידה נראית עניין פשוט. הרי לבני הזוג ברור שהם נפרדים. אז זהו, שלא. בני זוג שלא מבינים זאת יעלו טענות שונות ומשונות במסגרת הגישור.

טענות שהמקום שלהן ביעוץ זוגי. למשל: “אתה עושה טובה שאתה מתקלח פעם בשלושה ימים, פשוט גועל נפש” או  “אפילו ארוחת ערב את לא יודעת להכין”. אלו טענות שלא צריכות לעניין אתכם.

באופן מפתיע, אחד התפקידים המרכזיים שלי כמגשר משפחתי הוא להזכיר לבני הזוג שהם נפרדים או מתגרשים עכשיו.

הרבה בני זוג לא משלימים עם הליך הגירושין וגם לא מודעים באמת לעובדה שהם כנראה מתגרשים. במקרים אלו הליך הגישור ארוך וקשה יותר. לא בגלל המורכבות של הגישור עצמו או הנושאים שעל הפרק, אלא בגלל הצורך של בני הזוג להסתגל לרעיון שהזוגיות הסתיימה.

המשימה המרכזית של המגשר היא לוודא שיש דיאלוג ומשא ומתן אמיתי.

מתי צריך להתחיל הליך של גישור? התשובה פשוטה – הכי מהר שאפשר !

יותר נוח לך שנחזור אלייך ?

* המידע חסוי ודיסקרטי ואינו נעשה בו שימוש מלבד יצירת קשר עימך

חיים פאשי לוין

עו״ד לענייני משפחה ומגשר מוסמך

אני ממליץ לכם לא לחכות עד הפיצוץ הגדול.

נסו ליצור איתי קשר ולקבוע פגישת היכרות רגע לפני הפיצוץ ⇓

חיים פאשי לוין

עו״ד לענייני משפחה ומגשר מוסמך

אני ממליץ לכם לא לחכות עד הפיצוץ הגדול. נסו ליצור איתי קשר ולקבוע פגישת היכרות רגע לפני הפיצוץ ⇐